10 tips inför mitt veranda/altanrenovering & bygge

10 tips inför mitt besök hos dig vid verandabygge/altanrenovering

 

Den här texten har skrivit för att det ska bli lättare att välja hur just er altan eller verandra ska se ut. Frågorna kan också vara bra att fundera på inför mitt första besök hos er vid ert verandabygge/altanrenovering. Självklart kan jag guida er i de olika besluten - om ni vill.

Det är bra att fundera på hur ni vill ha det innan vi startar verandrabygget, så att man verkligen får precis det man hade tänkt sig (eller nästan glömt att tänka på).

  1. Vill ni sitta i solen eller ha skugga när ni är på verandan/altanen? Titta gärna hur solen går under dagen. Vill ni ha kvällssol eller är det viktigare med morgonsol till exempel?
  2. Solen och årstider: Vill ni kunna sitta i solen tidigt på året eller räcker det med solplatser under sommaren?
  3. Behövs solskydd såsom parasoll eller segelduk under de varmaste dagarna? Fundera på var man kan montera solskydd såsom parasoll eller segelduk. Fästa i trallen, i en stolpe eller i en vägg?
  4. Vill ni kunna kunna duka upp för 10 personer eller räcker det med 4 personer? Vill ni kunna duka upp för många, men det gör inget om ni får möblera om vid de tillfällena?
  5. Tänk på att det kan vara bra om matplatsen står i lä, så att man slipper omkullblåsta glas osv. Om det är ett blåsigt ställe, finns det en läsida?
  6.  Ska ni få plats med en låg sittdel? Vet ni redan idag måtten på exempelvis soffdelen? 
  7. Har ni någon i familjen som har svårt att gå i trappor?
  8. Är det ofta lerigt runt uteplatsen? Kanske kan det behövas något som stoppar “smutsen” från att komma upp på verandan?
  9. Kommer ni behöva en bred passage till verandadörr?
  10. Kommer ni behöva eller vilja ha ett tak över en del av verandan?

Jag hjälper att anpassa verandabygget eller altanrenovering så att ni får den altan som ni önskar.

Här kan ni läsa min lista med urval av referenser- både för altan/verandabyggen och andra hantverksjobb.